Historie

Historie

De organisatie is in april 2000 opgericht door ir. Dennis Vis. In de tussentijd zijn met groot succes allerlei verschillende Internet en database applicaties aangeboden.

Dat deze insteek succesvol is wordt bewezen door de reacties van onze klanten; grote en kleine. Uitspraken zoals ‘hadden wij jullie nu maar eerder ontmoet’ en ‘wij zijn 15% efficiënter gaan werken met jullie softwareoplossing’, geven ons de motivatie dit concept breder in de markt te zetten.

Het bedrijfsidee is ontstaan tijdens de studie van Dennis Vis aan de Universiteit Twente. Aangetrokken door de leereffecten van een eigen onderneming, het organiseren en uitwerken van nieuwe ideeen en het advies van twee bedrijven is het bedrijf ontstaan.

In eerste instantie werd de oprichter weerhouden door de gedachte dat er geen markt zou zijn voor kennis van een student Bedrijfsinformatie Technologie. Ook is een bedrijf starten een hele stap, je gaat opeens risico lopen. Maar al snel bleek in de praktijk dat er wel degelijk grote vraag was. Ook al tijdens een WO studie was er genoeg kennis in huis om producten en diensten te leveren op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT). Ook waren meerdere bedrijven bereid om bij het opzetten van een onderneming te helpen.

Ook de Universiteit Twente (UT), die jaarlijks een beperkt aantal Tijdelijke Ondernemers Plaatsen beschikbaar stelt voor ondernemers met innovatieve ideeën, wilde graag ondersteuning bieden. Tijdens zo’n TOP-project kan naast technische ontwikkeling van het product en dienst, gewerkt worden aan de opbouw van bedrijfsorganisatie, waarbij aan commerciële aspecten extra aandacht wordt gegeven. Voorwaarde is dat het product of dienst van de onderneming aansluiten op de activiteiten van één van de vakgroepen op de UT.
Met het ondernemingsplan en de presentatie van ir. Dennis Vis als basis is I&DT een TOP-project gaan volgen. Hoofdbegeleiders hierbij waren prof.ir. Roel Pieper en prof. dr. P.M.G. Apers.

Dit alles leidde tot de geboorte van I&DT®.

Daar waar vroeger vooral aandacht was voor web-design en webapplicaties, ligt de focus tegenwoordig op de dienstverlenende sector die wij van dienst zijn met het Curasoft EPD, ProductWare WMS en ICT-consultancy.