I&DT:
Internet & Database Technology

Improves efficiency

Software en IT ontwikkelaars

I&DT is specialist op het gebied van bedrijfsinformatie technologie en het analyseren, optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen en ontwikkeld hoogstaande online software voor de zorgsector, overheid, MKB en voor logistieke organisaties. Uit onderzoek blijkt dat veel bedrijven niet het optimale halen uit de mogelijkheden van het internet en de moderne ICT. I&DT kan op vele manieren helpen om deze middelen wél optimaal te benutten. Wij bieden een breed dienstenpakket om de organisatie te helpen efficiënter en meer klantgericht te werken.

Voor de realisatie van de SaaS diensten van de I&DT Software Groep gebruiken wij als basis ons eigen technologische CCIS® framework. Dit bevat een gepatenteerd metadata driven database model. De benaming CCIS staat voor Customer-centered Information Systems. Dit platform sluit aan op het technologisch onderzoekstraject naar een geüniformeerde technologie voor de ontwikkeling van workflow systemen binnen uiteenlopende complexe bedrijfsvoeringen dat al enige jaren loopt. Door deze technologie als basis te gebruiken in combinatie met de brede set aan basisfuncties voor behandeltrajecten, zijn wij in staat om doorlopend uw vragen rondom ICT ondersteuning in relatief korte tijd te vertalen naar de gewenste functionaliteit voor uw instelling, waarbij de kosten worden gedeeld door meerdere opdrachtgevers.

Aanvullende diensten

Iedere organisatie heeft met automatiseringsvraagstukken te maken. De mogelijkheden van de moderne informatie- en communicatietechnologie zijn overweldigend. I&DT houdt de laatste ontwikkelingen bij en kan u een advies op maat bieden.

Wij kunnen u helpen met specifieke automatiseringsvraagstukken en laten zien welke nieuwe mogelijkheden de moderne ICT uw bedrijf kan bieden. Op basis van gesprekken met u en uw medewerkers presenteren we u snel een bruikbaar advies waarin duidelijk wordt hoe mogelijke ICT-oplossingen in uw organisatie passen. Wij zijn ervan overtuigd dat we uw organisatie efficiënter kunnen laten werken en zien er een uitdaging in dit voor u te realiseren.

I&DT heeft expertise in onder andere de volgende gebieden:

 • Bedrijfsinformatietechnologie
 • Complexe bedrijfsprocessen en informatiestromen
 • Zorggerelateerde systemen en bedrijfsvoeringen
 • Klantrelatiesystemen (CRM), zie ook Internet & Database Technology software ontwikkeling
  • workflow ondersteuning: uw bedrijfsproces efficiënter maken door ondersteuning met een geautomatiseerd systeem
  • projectadministratie
  • resource planning: het ondersteunen van reserveringen
 • Toepassen van Open Source technologieën: wij weten wat er te halen valt, maar kennen ook de valkuilen. I&DT helpt u om open technologie te benutten in uw organisatie.
 • Hosting diensten
 • Dynamische websites
 • Webtechnologieën
 • Microsoft .NET
 • Wij hebben ervaring met onder andere de volgende platformen en technologieën: Windows, Linux, PHP, Java Server Pages, ColdFusion, Apache, MySQL, Secure Sockets Layer (SSL), SSH tunneling, Linux firewalls.

Heeft u het gevoel dat er méér kan, en wilt u horen hoe wij ICT in kunnen zetten om u efficiënter te laten werken? Zit u met ICT-vraagstukken die professionele expertise van hoog niveau vereisen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.

Gegevens in organisaties worden veelal op meerdere plaatsen opgeslagen, waarbij medewerkers vaak dezelfde handelingen moeten verrichten. I&DT biedt als specialist op het gebied van bedrijfsinformatie technologie een geïntegreerd, voor de klant zelf beheersbaar administratiesysteem op maat, om het bedrijfsproces efficiënter te laten verlopen.

Het delen en beschikbaar stellen van kennis in deze organisaties vindt vaak alleen plaats via één-op-één gesprekken. Op de lange termijn gaat hierdoor vaak kennis verloren of moet men veel tijd en geld investeren om eerder opgedane kennis terug te halen.

Het innovatieve van ons maatproduct zit in de juiste inzet van informatie technologie, gecombineerd met een goed analytisch inzicht in bedrijfsprocessen en generieke modulaire softwareontwikkeling; het wiel hoeft niet steeds opnieuw uitgevonden te worden en toch sluit het product perfect aan op de bestaande bedrijfsprocessen. Hiervoor analyseren, adviseren, structureren en automatiseren wij complexe bedrijfsprocessen en -administraties. Hierbij staan bij ons letterlijk en figuurlijk de data centraal, zodat alle geautoriseerde medewerkers binnen een organisatie, vanaf elke gewenste locatie beschikking hebben tot actuele bedrijfsgegevens.

Veel organisaties denken bij voorbaat dat technische oplossingen niet voor hen zijn weggelegd of te duur zijn, terwijl door juiste inzet van techniek een hoop kan worden vereenvoudigd en dus kosten kunnen worden bespaard. Een rekensommetje leert ons dat wanneer je beseft dat een medewerker gemiddeld 35 minuten per dag minder werk hoeft te verrichten aan standaard processen, 35 minuten minder aan kennismanagement en ook nog eens 25 minuten per dag minder tijd aan het verhelpen van fouten of misverstanden kwijt is, levert een product een gemiddelde tijdswinst van 95 minuten per medewerker per dag op. Van een minimale organisatiegrootte uitgaande van 3 personen per organisatie die deze tijdswinst ervaren na een implementatie, betekent dit al gauw een gemiddelde kostenbesparing van
(95/60 uur * 3 medewerkers * 5 dagen p/w * 40 weken = ) 950 uren per jaar per organisatie, wat met een minimaal uurloon van EUR 15 komt op een kostenbesparing van EUR 14.250.

Wij zorgen ervoor dat uw organisatie prettiger, efficiënter en professioneler gaat werken!

Door opleiding en ervaring zijn wij in staat oplossingen voor complexe automatiseringsvraagstukken, bedrijfsanalyse en advisering op het gebied van bedrijfsinformatiekunde te leveren.

Om een advies op maat te geven, bieden wij u een Quick Scan aan.
De Quick Scan is een dienst van I&DT waarmee wij in korte tijd een to-the-point, onafhankelijk advies leveren voor automatiseringsmogelijkheden in uw bedrijf. Wij zijn er van overtuigd dat er in ieder bedrijf winst behaald kan worden door een combinatie van goed analytisch inzicht en de juiste inzet van ICT.

Als specialisten op het gebied van bedrijfsinformatie technologie zijn wij volledig op de hoogte van de laatste mogelijkheden op dit gebied en in staat bedrijfsprocessen en automatiseringsmogelijkheden te matchen. I&DT levert u met een Quick Scan binnen een aantal dagen inzicht en onafhankelijk advies in verbetermogelijkheden met gebruik van informatietechnologie in uw organisatie.

De stappen die wij tijdens de Scan doorlopen zijn:

 1. Consultant(s) op het gebied van bedrijfsinformatie technologie komen bij uw bedrijf en analyseren uw proces en huidige informatiesystemen. Om dit te bereiken spreken zij met verschillende medewerkers en relaties.
 2. Huidige applicaties analyseren.
 3. Wij gaan aan het werk met de vergaarde informatie.
 4. De mogelijkheden die we zien, geven we vorm in een onafhankelijk adviesdocument waar u direct mee aan de slag kunt. We leveren geen leuke ideeën, we reiken mogelijkheden aan waar u kosten mee kunt besparen.
 5. Tot slot wordt het advies in een rapportage gepresenteerd en bent u vrij met elke gewenste partner het vervolg traject voort te zetten.

De I&DT Quick Scan vormt een goede basis voor een automatiseringstraject. Wij begeleiden graag het gehele traject maar na ons onafhankelijke advies is een organisatie vrij in de keuze van een partner voor de implementatie.